ontdek wat sendent kan betekenen

voor jouw organisatie

Er zijn uiteraard een aantal algemene zaken waar rekening mee gehouden moeten worden als er bestanden en e-mails gedeeld worden met derden. Maar afhankelijk van je werkgebied kunnen zich ook hele specifieke situaties voordoen waarvan vaak verwacht wordt dat jij als aanbieder hier een oplossing voor hebt. Uiteraard is Sendent inzetbaar in alle mogelijke werkgebieden maar wij geven je graag aan de hand van enkele voorbeelden een indruk hoe Sendent jou hierin kan helpen.

gezondheidszorg

privacy staat voorop

Een sector waarbij er op dagelijkse basis veel privacygevoelige informatie wordt uitgewisseld zodat goede zorg verleend kan worden. Het is daarom van groot belang dat deze gegevens op een beveiligde manier uitgewisseld kunnen worden. Het gaat dan om bijvoorbeeld patiëntendossiers, declaraties van medische behandelingen of recepten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van documenten die (bijzondere) persoonsgegevens kunnen bevatten. Door het inzetten van Sendent kan de privacy van deze gegevens gewaarborgd blijven.

 

Onder andere voor: ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartsen, medische klinieken, apotheken, fysiotherapeuten, mantelzorgers, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en arbodiensten.

onderwijs

digitaal is de nieuwe norm

Er vindt steeds meer digitalisering in het onderwijs plaats en dit is vaak niet beperkt tot de universiteiten maar begint al steeds vroeger zoals in het middelbare- of zelfs basisonderwijs. Buiten lesmateriaal, diploma’s en examens kan hierbij ook gedacht worden aan grote bestanden zoals scripties en wetenschappelijke onderzoeken die gedeeld moeten worden. Het faciliteren van een goede, gebruiksvriendelijke en vooral veilige wijze van communiceren voor personeel, studenten en ouders wordt hierdoor steeds belangijker en Sendent kan hierbij helpen.

 

Onder andere voor: personeel en studenten op Universiteiten, Hogescholen, Middelbaar beroepsonderwijs, Voortgezet onderwijs en het basisonderwijs.

financiële dienstverlening

het belang van compliancy

De komst van de AVG maar ook strengere (compliancy)eisen van toezichthouders zoals de AFM en DNB hebben een grote impact gehad op de financiële sector. Dit geldt ook voor het versturen van bijvoorbeeld gevoelige documenten voor een hypotheek of krediet maar ook het verstrekken van gedetailleerde informatie van bezittingen zoals verzekeringspolissen. Sendent zorgt dat de kans dat deze gegevens in de verkeerde handen vallen geminimaliseerd worden en mochten er onbedoeld toch bestanden gedeeld zijn met een verkeerde ontvanger dan kun je deze bestanden snel en veilig intrekken.

 

Onder andere voor: banken, verzekeraars, volmachten, adviseurs, hypotheek- en kredietverstrekkers, accountants, investeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders.

overheid

voldoen aan wetgeving

Alle overheidsinstellingen zowel regionaal, nationaal als internationaal verwerken veel privacygevoelige data zoals BSN-nummers, NAW-gegevens, uitkeringsinformatie en vergunningen. Zeker overheden dienen zich te houden aan nationale- en internationale wetgeving omtrent van gegevensuitwisseling en privacy zoals bijvoorbeeld de AVG. Sendent kan overheden helpen om op een veilige en gebruiksvriendelijke manier te e-mailen en grote bestanden te delen.

 

Onder andere voor: gemeentes, ministeries, waterschappen, provinciale staten en overige overheidsinstellingen.  

mkb en grootbedrijf

geheimhouding van informatie

Een steeds groter wordend risico voor bedrijven zijn datalekken waarbij er bedrijfsgegevens en vaak gevoelige informatie op straat komen te liggen. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld communicatie met klanten, partners, leveranciers en personeel. Maar wat te denken van financiële informatie, arbeidscontracten, kritieke bedrijfsgegevens, audits of zelfs informatie die betrekking heeft op een bedrijfsovername of fusie. Ook heeft de komst van de AVG ervoor gezorgd dat bedrijven nog voorzichtiger moeten zijn om deze data uit te wisselen. Met Sendent kun je zorgen dat deze gegevens op een veilige en voor de gebruikers eenvoudige wijze gedeeld worden.

 

Onder andere voor: multinationals, consultancybureaus, logistiek, productiebedrijven, brancheorganisaties, non-profitorganisaties en ondernemingen vanaf 25 medewerkers.

media en advertenties

makkelijker delen van grote bestanden

Nieuwe technieken zorgen voor steeds hogere kwaliteit van audio en visuele mediabestanden. Hierdoor worden de bestanden echter ook steeds groter in omvang wat geregeld voor problemen zorgt bij uitwisseling van deze gegevens. Mails die vervolgens niet aankomen door de omvang is een voorkomend probleem en hierdoor wordt er vaak gebruik gemaakt van commerciële diensten van derde partijen. Maar je gegevens worden nu via een tussenpartij gedeeld en wil je wel dat jouw bestanden aan een derde partij zijn overgedragen met alle mogelijke gevolgen? Met behulp van Sendent kun jij de bestanden delen in je eigen huisstijl en hoef jij je data niet uit handen te geven. Wel zo handig als het ook nog eens om gevoelige informatie gaat.

 

Onder andere voor: grafisch designers, reclamebureaus, fotografen, video editors, filmmaatschappijen, kranten, magazines en tijdschriften.

juridische dienstverlening

gevoelige informatie vertrouwelijk houden

Bij juridische dienstverlening is er natuurlijk veel sprake van privacygevoelige documenten waar geregeld gevoelige informatie in staat. Dit kan gaan over testamenten, huwelijksaktes, voorlopige koopcontracten of dossierstukken ter voorbereiding op een juridisch proces.  Deze stukken zijn vaak gevoelig en mogen niet uitlekken of in de verkeerde handen vallen. Met Sendent kun je ervoor zorgen dat je deze gevoelige informatie vertrouwelijk kunt houden.

 

Onder andere voor: advocaten, notarissen, rechters en juristen.

waarom sendent?

Hopelijk ben je inmiddels al overtuigd van hoe Sendent jouw organisatie kan helpen om op een eenvoudig manier veilig te kunnen communiceren. Indien je organisatie bestaat uit maximaal 100 mensen kun je hier direct je bestelling plaatsen zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met Sendent.

Is je organisatie groter of heb je nog vragen? Vul dan hier je gegevens in zodat wij je zo snel mogelijk een maatwerk voorstel kunnen maken.

ook veilig mailen?

start vandaag nog met

sendent.