Oplossingen om veilig en
makkelijk te communiceren

Met Sendent kun je op een veilige manier bestanden en e-mails uitwisselen. Sendent is gekoppeld met Microsoft Outlook waardoor je gewoon vanuit je vertrouwde mailprogramma kunt blijven werken terwijl je veiliger mailt.

Heel handig om bijvoorbeeld privacygevoelige documenten of teksten te delen of om bijlages die normaal gesproken te groot zijn om te mailen, te versturen. Alle bestanden worden naar je persoonlijke Cloud omgeving geüpload waarvan jij bepaalt wie hier toegang toe heeft.

 

Welke risico’s heeft e-mailen?

E-mail is tot op heden de meest gebruikte technologie voor het uitwisselen van informatie. De digitalisering zorgt voor makkelijkere en efficiëntere communicatie maar zorgt ook voor extra risico’s. Privacy en het delen van (gevoelige) informatie worden daarnaast ook steeds belangrijkere onderwerpen in de regel- en wetgeving over de gehele wereld. Wat veel mensen niet weten is dat e-mail niet de meest geschikte technologie is om veilig te communiceren. Zo kunnen e-mailberichten relatief eenvoudig onderschept worden door mensen met de verkeerde intenties en dit is bij veel mensen onbekend.

De bedrijven die zich wel bewust zijn van de risico’s van e-mailen zoeken steeds vaker hun toevlucht tot commerciële diensten om bestanden beveiligd te delen via een derde partij in een poging de bestandsuitwisseling optimaal te beschermen. Wat hierin vaak onderbelicht blijft is wie de eigenaar is van al deze data en wie er allemaal toegang hebben tot deze data. Wordt deze data bijvoorbeeld niet deels doorgespeeld aan derde partijen, wil je wel dat je data opgeslagen is in landen zoals de Verenigde Staten of China met andere wetgeving en hoe zorgt men ervoor dat jouw bestanden niet bij de verkeerde gebruikers van dezelfde dienst terecht komen?

 

Samenwerking Sendent & Nextcloud

In de zoektocht naar een oplossing waarbij bestanden veilig uitgewisseld kunnen worden op een gebruiksvriendelijke manier zonder jouw data en controle uit handen te geven is Sendent bij Nextcloud uitgekomen. Nextcloud biedt een oplossing die “security and control” serieus neemt als geen ander en zorgt dat jij zelf controle hebt over je dataopslag. Lees hier meer over ons partnership.

 

Nextcloud biedt 3 belangrijke eigenschappen om in controle te blijven van je eigen data. Namelijk:

1.

zelf-gehost

2.

(volledig) open-source

3.

degelijke enterprise security

gratis versie

We hebben een gratis variant beschikbaar gemaakt zodat iedereen kennis kan maken met Sendent. Hierin zitten niet alle functionaliteiten maar je kunt wel gewoon bestanden via Outlook handmatig uploaden naar je eigen Nextcloud server en een upload link versturen zodat ontvangers bestanden rechtstreeks kunnen uploaden naar jouw Nextcloud server.

Omdat wij graag een bijdrage willen leveren aan de open source community mag deze versie onbeperkt gebruikt worden.

download nu

basic

Met onze Basic versie kun je gebruikmaken van alle basis functionaliteiten van de add-in. Zo deel je met gemak grote bestanden ongeacht hoe groot ze zijn en kun je via de Public Share een link ter beschikking stellen aan de ontvanger zodat deze hier bestanden kan uploaden die op jouw privé Nextcloud server worden geplaatst. Door onze server app kun je ook heel makkelijk centraal de instellingen beheren voor de gebruikers binnen je organisatie.

Mochten bestanden per ongeluk naar de verkeerde personen verstuurd zijn kun je de bestanden intrekken zodat deze niet meer bekeken kunnen worden. Middels onze Activity Tracker kun je ook bijhouden of iemand de documenten al heeft gedownload.

Met name geschikt voor: kleinere bedrijven die gebruik willen maken van de Sendent basis functionaliteiten.

Klik hier voor meer specificaties

professional

Je krijgt hierbij toegang tot alles uit de Basic versie aangevuld met extra functionaliteiten. Waar Basic bijvoorbeeld Sendent branded is krijg je met Professional de mogelijkheid om deze te customizen naar je eigen bedrijfsstijl voor een nog professionelere uitstraling richting je klanten, medewerkers, leveranciers en partners. Neem je bedrijfslogo op, toon alles in de huisstijl van je organisatie en bepaal zelf de inhoud van het e-mailsjabloon. Hierdoor lijkt het je eigen applicatie en kun je communiceren in de huisstijl waar je klanten aan gewend zijn.

Met name geschikt voor: bedrijven die iets groter zijn of graag willen communiceren in hun eigen huisstijl.

Klik hier voor meer specificaties

premium

Dit is onze meest uitgebreide variant voor de maximale Sendent ervaring. Je krijgt ook hier weer toegang tot de functionaliteiten uit de Basis en Professional versie aangevuld met extra’s om je beveiligde communicatie naar het volgende level te brengen. Zo is het met Premium mogelijk om buiten de bijlages ook de gehele inhoud van je mailbericht te uploaden. Dit zorgt ervoor dat je ook privacygevoelige informatie in de mailtekst kunt delen op een veilige manier.

Als je vaak met dezelfde mensen bestanden of mails verstuurd via Sendent kun je automatisch een Guest account voor hen laten aanmaken. Alle bestanden en mails die dan in de toekomst naar deze ontvanger worden verstuurd worden allemaal aan dit account gekoppeld. Hierdoor krijgt je ontvanger makkelijk toegang tot alle stukken die jullie ooit uitgewisseld hebben.

Met name geschikt voor: bedrijven waarbij er veel gewerkt wordt met privacygevoelige informatie of grotere bedrijven waarbij er meer behoefte is aan centraal gebruikersbeheer.

Klik hier voor meer specificaties

waarom sendent?

Hopelijk ben je inmiddels al overtuigd van hoe Sendent jouw organisatie kan helpen om op een eenvoudig manier veilig te kunnen communiceren. Indien je organisatie bestaat uit maximaal 100 mensen kun je hier direct je bestelling plaatsen zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met Sendent.

Is je organisatie groter of heb je nog vragen? Vul dan hier je gegevens in zodat wij je zo snel mogelijk een maatwerk voorstel kunnen maken.

ook veilig mailen?

start vandaag nog met

sendent.